shark24

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ο CEO του Dropbox μοιράζεται την καλύτερη συμβουλή του

Ο Drew Houston ίδρυσε το Dropbox, όταν ήταν 24 ετών. Περίπου 10 χρόνια αργότερα, η υπηρεσία κατανομής αρχείων έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες, κερδίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια συν τα ετήσια έσοδα και αποτιμήθηκε ότι αξίζει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.






Κάποια στιγμή μιλώντας με τον αρχισυντάκτη του αμερικανικού Business Insider, Alyson Shontell, στο πλαίσιο της εκπομπής «Η επιτυχία! Πώς το έκανα», ο Drew Houston μίλησε για το τι έμαθε στη ζωή του μέσα από τη δουλειά του ως CEO και εξέφρασε την συμβουλή που θα έδινε στον τότε 24χρονο εαυτό του. 

 «Πρώτον, κανείς δεν γεννήθηκε διευθύνων σύμβουλος», δήλωσε στον δημοσιογράφο. «Πρόκειται για ένα σύνολο δεξιοτήτων που έχεις και, επιπλέον, είναι και κάποια πράγματα που τα μαθαίνεις στη δουλειά. Έτσι, ο καθένας μπορεί να είναι CEO για πρώτη φορά, εξ ορισμού, σε κάποιο σημείο». 

«Δεύτερον», είπε, «σχεδόν όλα μαθαίνονται. Όταν ξεκίνησα, ήμουν στον τομέα της μηχανικής. Δεν είχα πραγματική επιχειρηματική εμπειρία. Έμπαινα στο Amazon, δακτυλογραφούσα τη λέξη «πωλήσεις» ή «στρατηγική» ή «μάρκετινγκ» και απλώς αγόραζα τα ευπώλητα βιβλία που μου έβγαζε και το μόνο που έκανα, ήταν να τα διαβάσω«. 

 Συνέχισε με τα παρακάτω: «Αλλά αν πρόκειται για τις βασικές αρχές της επιχείρησης ή για πράγματα όπως είναι η δημόσια ομιλία ή το πώς να γίνετε πιο εμπνευστικοί ή καλύτεροι ηγέτες, τότε αυτά θα τα μάθετε καλύτερα στην πρακτική. 

Θα πρέπει να ορίσετε υψηλές προσδοκίες και να βάλετε μεγάλους στόχους, αλλά πρέπει επίσης να είστε υπομονετικοί. Δεν πρόκειται να βελτιώσετε πολλά μέσα σε πέντε ημέρες, αλλά σε πέντε χρόνια μπορεί να εκπλαγείτε πραγματικά από το πόσο έχετε βελτιωθεί.

 Για το λόγο αυτό, συστήνει να ξεκινήστε νωρίς και να έχετε συστηματική μάθηση. «Συνεπώς, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάθε τόσο έχω την πολύτιμη απορία: ένα χρόνο μετά, δύο χρόνια μετά, πέντε χρόνια από τώρα, τι θα ήθελα να έχω ήδη μάθει;» 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top