shark24

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Φυσική ομορφιά, κουλτούρα και παράδοση - Μοναδική προσφορά για λίγες μέρες - Πάσχα στην Κέρκυρα από 30€ την βραδιά

Εάν η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ταξιδέψει κανείς, τότε σίγουρα ο ιδανικός προορισμός είναι η Κέρκυρα!




Την εποχή αυτή, οι ολάνθιστες πλατείες της ντύνονται με τα γιορτινά τους, φορούν τα πιο μαγευτικά τους αρώματα και ετοιμάζονται να υποδεχτούν την μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δεν είναι άλλη από το Πάσχα. Μόνο που στην Κέρκυρα το Πάσχα παίρνει την αίγλη που του αρμόζει.







Δίχως καμία αμφιβολία το Πάσχα σε αυτό το νησί αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία που καθένας επιθυμεί να βιώσει 

2 από τα μεγάλα γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα είναι τα παρακάτω.

Μεγάλη Παρασκευή - Επιτάφιοι 
Η Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα είναι άκρως εντυπωσιακή και κατανυκτική ταυτόχρονα. Από νωρίς οι στολισμένοι επιτάφιοι, συχνά με τη συνοδεία φιλαρμονικών κάνουν την περιφορά τους στους δρόμους της παλιάς πόλης. Μάλιστα ξεκινούν από τις 2 το μεσημέρι και συνεχίζουν μέχρι το βράδυ.

Ο πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο επιτάφιος της Μητρόπολης, οποίος βγαίνει στις 10 το βράδυ συνοδεία σχολείων, τοπικών οργανώσεων κλπ, κάτι σαν παρέλαση δηλαδή, υπό τους ήχους των τριών μεγαλύτερων φιλαρμονικών του νησιού.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα συνδέεται με το έθιμο των μπότηδων το Μεγάλο Σάββατο

Η Πρώτη Ανάσταση γίνεται στις 11 το πρωί του Μ. Σαββάτου. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και εκατοντάδες κανάτια (οι λεγόμενοι μπότηδες) γεμάτα με νερό πέφτουν από τα μπαλκόνια σε όλους τους δρόμους της παλιάς πόλης.  Όπως και να 'χει πρόκειται για μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα με τα πήλινα κανάτια να πέφτουν από μεγάλο ύψος και να σκάνε στο έδαφος.


Η καλύτερη θέση για να δει κανείς το έθιμο είναι το "πεντοφάναρο" στην πλατεία, ενώ σύμφωνα με την παράδοση πολύς κόσμος παίρνει ένα κομμάτι από τα σπασμένα κανάτια για γούρι. Μετά την Πρώτη Ανάσταση οι Φιλαρμονικές ξαναβγαίνουν στους δρόμους, αυτή τη φορά για να παίξουν χαρούμενα εμβατήρια.

  Ψάξαμε τις ημερομηνίες του Πάσχα που φέτος πέφτει 16 Απριλίου και…ορίστε: για τρεις διανυκτερεύσεις, απο 30 ευρω την μέρα , ενα τριλκινο δωματιο σύνολο 90€ 

 Το κατάλυμα που σας προτείνουμε είναι υπέροχο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες( υπέροχος κήπος με αιώρες  και δεντροσπιτα , σε κάθε δωμάτιο έχει χειροποίητες τεχνοτροπίες ) βρίσκεται 30 λεπτά από το κέντρο του νησιού , πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να δείτε τiς εκδηλώσεις του νησιού και παράλληλα θα απολαύσετε την υπέροχη φυσική ομορφιά του νησιού και γιατί όχι να κάνετε και το πρώτο σας μπάνιο 

Δείτε το Site http://www.gongisstudios.com/
Δείτε το booking και  την βαθμολογια του καταλύματος http://www.booking.com

 Για Πάσχα στην Κέρκυρα που γίνεται χαμός, είναι μια χαρά τιμή , αλλά κατά την γνώμη μας, πρέπει να κλείσετε τώρα, γιατί οι τιμές θα ανέβουν και μετά θα πληρώσετε για το ίδιο δωμάτιο δίπλα χρήματα. 

Διαβάστε λεπτομέρειες, δείτε σχόλια ταξιδιωτών και αποφασίστε. Το κλείνετε από booking ή από το Site του καταλύματος  http://www.gongisstudios.com/




Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top