shark24

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ονειρευτείτε...Οι 18+1 κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, τόσες, ώστε ακόμα και οι ντόπιοι δεν τις έχουν επισκεφτεί όλες ή ίσως και να μην τις γνωρίζουν.
Οι επιλογές είναι άπειρες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Παραλίες με άμμο και παραλίες με βότσαλο. Παραλίες πολύβουες, που προσφέρουν έντονη διασκέδαση και παραλίες εντελώς απομονωμένες. Παραλίες μπροστά από μεγάλα τουριστικά θέρετρα με όλες τις ανέσεις και παραλίες προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.





Οι βόρειες ακτές του νησιού χαρακτηρίζονται από μεγάλες αμμουδιές πολλών χιλιομέτρων με ρηχά και ζεστά νερά, ενώ η νοτιοδυτική ακτή είναι κατάλληλη για όσους λατρεύουν την άμμο και τα ρηχά νερά και η νοτιοανατολική έχει παραλίες μικρές σε πλάτος με ρηχά βάθη από άμμο και βότσαλα και ήρεμη θάλασσα.
1. Παραλία Κανόνι Κασσιόπης
Πολύ ιδιαίτερη και σχετικά απομονωμένη. Πουθενά αλλού στο νησί δεν θα δείτε βράχια, τόσο κατάλληλα για να δεχτούν αμέτρητες ξαπλώστρες και ομπρέλες! Είναι η αγαπημένη των ντόπιων, καθώς είναι πιο απομονωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες του οικισμού και βρίσκεται στην άκρη της καταπράσινης χερσονήσου, με θέα τις απέναντι ακτές της Αλβανίας.
paralia-kanoni-kassiopis
Γιατί να την προτιμήσω: Ατέλειωτες βουτιές από τα βράχια σε θάλασσα που μοιάζει με πισίνα!
Είναι μεγάλη αμμώδης και πλήρως οργανωμένη. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το περίφημο Canal d' amour και εκτείνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου κάτω από το ομώνυμο τουριστικό θέρετρο στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας. Έχετε υπόψη σας ότι τα νερά είναι αρκετά κρύα, αν και ρηχά, ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Στο μέσον περίπου της παραλίας εκβάλλει και ο ποταμός Τυφλός που ξεκινά το ταξίδι του από τα ορεινά της βορειοδυτικής Κέρκυρας.
paralia-sidari
Γιατί να την προτιμήσω: Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά μαγαζάκια, δίνει τη δυνατότητα για... όλα τα θαλάσσια σπορ. Από το λιμανάκι στα δεξιά της παραλίας φεύγουν καραβάκια για ολοήμερες εκδρομές στα Διαπόντια νησιά.
Είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας. Κατάφυτοι λόφοι υψώνονται πάνω από την χρυσαφένια αμμουδιά και καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της. Βρίσκεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της Κέρκυρα στο Terrabook" href="https://greece.terrabook.com/corfu/el/page/kerkyra">πόλης.
paralia-glyfadas
Γιατί να την προτιμήσω: Είναι πλήρως οργανωμένη, όμως αν επιθυμεί κανείς περισσότερη ησυχία, το νοτιότερο άκρο της είναι απομονωμένο. Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και ΚΤΕΛ.
Η παραλία του Άη Γόρδη διαθέτει καταγάλανα νερά, μεγάλη αμμουδιά και καταπράσινο φυσικό τοπίο, που συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Βρίσκεται φωλιασμένη στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού και περικλείεται από ελαιόδεντρα που καταλήγουν στον ομώνυμο οικισμό και τη θάλασσα. Ξεχωρίζει για τον βράχο που βρίσκεται στη νότια μεριά της μέσα στη θάλασσα, το Ορθολίθι ή Μεγάλο Θολετό. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, έχει ρηχά, καταγάλανα νερά και μια μακριά και πλατιά χρυσή αμμουδιά. Πάνω από την παραλία θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια, beach bars, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, όπως και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και ενοικιάσεις σκαφών.
paralia-agiou-gordiou
Γιατί να την προτιμήσω: Για τα καταγάλανα νερά, την χρυσή άμμο, το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και το μοναδικό θέαμα: Είναι πολύ δημοφιλής και στους λάτρεις του ανεμόπτερου, οι οποίοι από την κορυφή του βουνού σε υψόμετρο 370 μέτρων προσγειώνονται στη θάλασσα!
Το διάσημο Κανάλι της Αγάπης είναι ένα αριστούργημα της φύσης  ( Περουλαδες ) της βόρειας ακτής του νησιού. Πρόκειται για ένα «άνοιγμα» στην ξηρά, που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη. Χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται καθημερινά, γι' αυτό είναι καλύτερο να πάτε νωρίς το πρωί για να βρείτε θέση.
canal-d-amour
Γιατί να το προτιμήσω: Γιατί δεν είναι απλά μια παραλία, αλλά το πιο ρομαντικό αξιοθέατο της Κέρκυρας: Η παράδοση θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν εκεί να μένουν για πάντα ερωτευμένα! Μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του Καναλιού.
Η παραλία Λιαπάδων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το ομώνυμο χωριό κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα. Είναι πανέμορφη, με γαλαζοπράσινα νερά και περιτριγυρισμένη από πυκνή βλάστηση. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση. Μπορείτε ακόμα να νοικιάσετε ποδήλατα θαλάσσης. Κατά μήκος της ακτής, κοντά στην παραλία, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες σπηλιές που μπορείτε να επισκεφτείτε με βάρκα που μπορείτε να πάρετε από την παραλία.
paralia-liapadon
Γιατί να την προτιμήσω: Πολύ πράσινο, νερά διαυγή και ιδιαίτερα... δροσιστικά!
Μεγάλη, αμμώδης παραλία, πλαισιωμένη από ελαιώνες και κυπαρίσσια, πολλοί θεωρούν πως είναι η ομορφότερη ολόκληρης της Κέρκυρας. Στη δεξιά πλευρά της, τη βόρεια, τα νερά βαθαίνουν απότομα ενώ στην αριστερή πλευρά τα νερά είναι πολύ ρηχά γι' αυτό και προτιμάται από οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη και παρέχει δυνατότητα για διάφορα θαλάσσια σπορ. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ.
paralia-agios-georgios-pagon
Γιατί να την προτιμήσω: Για τα δροσερά νερά και την απέραντη αμμουδιά.
Φημίζεται για τα «υπερβολικά» κρύα, γαλαζοπράσινα νερά της. Είναι πλήρως οργανωμένη και έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία. Ονομάζεται και παραλία του Άγιου Σπυρίδωνα, είναι η κεντρική και πιο μεγάλη παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, του φημισμένου αυτού τουριστικού θέρετρου, με την απίστευτη φυσική ομορφιά. Βρίσκεται κάτω από τον δρόμο που οδηγεί στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας, στα αριστερά. Έχει άμμο και χαλίκι και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, καθαρά και ήρεμα.  Ολόκληρος ο κόλπος περιτριγυρίζεται από πυκνή βλάστηση δημιουργώντας πανέμορφους χρωματισμούς και στα νερά.
paralia-palaiokastritsas
Γιατί να την προτιμήσω: Για την απίστευτη φυσική ομορφιά και την εμπειρία της βουτιάς στα κρυστάλλινα νερά.
Ο Ίσσος είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Κέκρυρας, με τεράστιους αμμόλοφους, χρυσή αμμουδιά, ένα σπάνιο κεδροδάσος και τη Κέρκυρα" href="https://greece.terrabook.com/corfu/el/page/limni-korission">λίμνη Κορισσίων, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο στο νησί, στο πίσω μέρος της. Πρόκειται για μια απέραντη παρθένα έκταση με χρυσή άμμο, που πολλοί ονομάζουν «Σαχάρα της Κέρκυρας». Από το βόρειο τμήμα της παραλίας ξεκινά και το περίφημο Κέρκυρας" href="https://greece.terrabook.com/corfu/el/page/kedrodasos">κεδροδάσος, σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στη λίμνη και τη θάλασσα, το οποίο καταλήγει στη διπλανή παραλία του Χαλικούνα.
paralia-issos
Γιατί να την προτιμήσω: Εκτός από το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και beach bar. Όλα αυτά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, καθώς η περιοχή είναι προστατευμένη (Natura 2000). Μην φύγετε αν δεν δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!
10. Παραλία Γάρδενο
Η παραλία παίρνει το ονομά της απο ένα μικρό ποτάμι που ρέει στην θάλασσα ακριβώς σε αυτό το σημείο της ακτής. Για να φθάσετε σε αυτήν την παραλία πρέπει να περάσετε απο το χωριό Βιταλάδες.



Γιατί να την προτιμήσω: Η παραλία είναι αμμώδης εντελώς, με πολλά εστιατόρια γύρω από αυτό. Υπάρχει πάρκινγκ, ντους, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχουν σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή..
11. Παραλία Αρκουδιλας
Η παραλία βρίσκεται σε ένα μικρό όρμο που περιβάλλεται από ψηλά βράχια. Αρκουδιλας είναι ένα άγριο μέρος - δεν υπάρχουν ταβέρνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή βίλες γύρω από αυτό και ως εκ τούτου δεν είναι δημοφιλής και κατοικείται (μπορείτε να τα μόνα πρόσωπα που πάνω του, αν την επισκεφθείτε). Η άμμος είναι μαλακή και το κίτρινο, αλλά τα νερά είναι ρηχά, μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, τότε θα πάει βαθιά. Να είστε προσεκτικοί των ισχυρών υποβρύχια ρεύματα τα οποία μπορούν να εμφανίζονται μερικές φορές.



Γιατί να την προτιμήσω: Παραλία με όμορφο φυσικό περιβάλλον
12. Paradise
Η παραλία Paradise είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες τηςΚέρκυρας και βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Μεγάλοι απότομοι κατακόρυφοι λευκοί βράχοι υψώνονται πάνω από μια στενή βοτσαλωτή παραλία με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Στη βόρεια άκρη υπάρχει και μια θαλάσσια σπηλιά, μια από τις αμέτρητες που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής της περιοχής.
paradise
Γιατί να την προτιμήσω: Είναι εντελώς παρθένα, δεν διαθέτει καμία τουριστική υποδομή. Μόνοι σας, εσείς και η φύση, εκτιμάτε στο έπακρο το φυσικό περιβάλλον.
Η παραλία στο Καλάμι βρίσκεται σε έναν πανέμορφο, καταπράσινο κόλπο στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Μικρό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο με πεύκα και κυπαρίσσια, η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης για τα καθαρά νερά της. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, κανό και θαλάσσια ποδήλατα.  Υπάρχουν επίσης ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση. Είναι μια ήσυχη, με ρηχά νερά παραλία,  ιδανική για οικογένειες.
paralia-kalami
Γιατί να την προτιμήσω: Προς το τέλος της παραλίας, θα δείτε το σπίτι που έζησε ο συγγραφέας Lawrence Durrell, το λεγόμενο «Λευκό Σπίτι» των αρχών του 20ου αιώνα,  στο οποίο εμπνεύστηκε το έργο του «Prospero's Cell». Αν σας αρέσει η πεζοπορία και η εξερεύνηση, διαλέξτε ένα από τα παραθαλάσσια μονοπάτια που οδηγούν σε πανέμορφες παραλίες της γύρω περιοχής.
Από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες σε ολόκληρη την Κέρκυρα είναι αυτή του Λογγά, κάτω από το χωριό Περουλάδες. Απόκρημνοι γκρεμοί που καταλήγουν σε  μια πολύ στενή αμμώδη παραλία, τόσο στενή, ώστε όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη η παραλία εξαφανίζεται! Μην διστάσετε να αλείψετε όλο σας το σώμα και το πρόσωπο με τον άργιλο από τα βράχια. Είναι το καλύτερο προϊόν ομορφιάς για φυσική απολέπιση. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την παραλία Λογγά είναι αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, ενώ για να φτάσετε εκεί πρέπει να διασχίσετε το χωριό και να ακολουθήσετε τις πινακίδες.
paralia-logga
Γιατί να την προτιμήσω: Είναι η πιο ρομαντική παραλία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.
Μεγάλη σε μήκος και αμμώδης, βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο τουριστικό θέρετροστο νοτιοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Αποτελεί, στην ουσία, τη συνέχεια της παραλίας του Ίσσου και χαρακτηρίζεται από τα αβαθή νερά της. Η παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία ενώ διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες.


Γιατί να την προτιμήσω: Από την παραλία Αγίου Γεωργίου Αργυράδων φεύγουν καϊκια για εξορμήσεις στις απέναντι βραχονησίδες Κέρκυρας" href="https://greece.terrabook.com/corfu/el/page/lagoudia">Λαγούδια, αλλά και οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές προς τους Παξούς.
16. Δράστης
Ο Δράστης, δεν είναι ακριβώς παραλία, αλλά ένα μικρό φιόρδ λίγο έξω από την ακτή, στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κέρκυρας. Είναι κρυμμένο σε ένα πανέμορφο, δασώδες τοπίο και για να φτάσετε εκεί πρέπει να οδηγήσετε - μόνο αν έχετε τζιπ -  σε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο μήκος 1,5 χιλιομέτρου ή αλλιώς να περπατήσετε αυτή τη διαδρομή. Διάφορες μικρές νησίδες - βραχάκια με λεία επιφάνεια, διάσπαρτες στη θάλασσα του Δράστη, δίνουν τη δυνατότητα να καθίσετε και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα, διάφανα νερά.
paralia-drasti
Γιατί να την προτιμήσω: Η «παραλία» αυτή δεν ενδείκνυται για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας, παρά μόνο για αυτούς που αγαπούν τις βουτιές από βραχάκια και το κολύμπι. Το πλεονέκτημα του Δράστη είναι το πανέμορφο τοπίο των φυσικών σχηματισμών και το γεγονός ότι η περιοχή λόγω του ότι είναι δυσπρόσιτη έχει προστατευθεί από την ανθρώπινη παρέμβαση και παραμένει παρθένα.



17. Κοντογιαλός


Κοντογιαλός είναι μια όμορφη αμμουδιά παραλία στη δυτική ακτή της Κέρκυρας. Στην πραγματικότητα, είναι η παραλία του χωριού Πέλεκας, που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από Κοντογιαλός, και μερικές φορές αναφέρεται ως Pelekas Beach.







Γιατί να την προτιμήσω Η παραλία είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις στην παραλία, ντουζιέρες, βόλεϊ δίχτυα. Υπάρχουν επίσης βάρκες και ποδήλατα προς ενοικίαση.τα Beach bar της περιοχής 
προσφέρουν έντονη διασκέδαση



18 Ροβινιά 


Με καταγάλανα νερά και κάτασπρο βοτσαλάκι είναι ένας τελείως συνδυασμός για ξεκούραση, αφού δεν έχει μαγαζιά γύρω της με δυνατή μουσική, και πολλές ώρες κολύμπι. Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλια είναι ο ένας τρόπος πρόσβασης εάν δεν έχετε σκάφος! 




Μπορείτε όμως και να νοικιάσετε "πέταλο" η μικρό σκαφάκι από το λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας (Παραλια Άλυπα) και σε 5 λεπτά να βρίσκεστε και να απολαμβάνεται τον ελληνικό ήλιο! Διπλα από την Παραλία Ροβινιά θα βρείτε πολλές σπηλιές και εφόσον έχετε νοικιάσει σκάφος θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τις επισκεφτείτε και να κάνετε την βουτιά σας στα κρυστάλλινα νερά τους!

Γιατί να την προτιμήσω Ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος! Η Παραλία Ροβινιά έχει χαρακτηριστεί από πολλούς μια από της ωραιότερες παραλιες της Ελλάδος και όχι μόνον! 

18+1,Μαραθιάς

O Μαραθιάς είναι μια μεγάλη αμμώδη παραλία στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Μαραθιάς είναι η επίσημη ονομασία, αλλά είναι επίσης ονομάζεται Santa Barbara, Maltas και η Μάρθα (η τελευταία είναι ελάχιστα χρησιμοποιούνται και μόνο συγχέουν τους τουρίστες). Κοντινά υπάρχει ένα χωριό με το ίδιο όνομα, αλλά είναι λίγα μίλια μακριά από τη θάλασσα και δεν είναι ένα θέρετρο.




Γιατί να την προτιμήσω : Μαραθιάς   η παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και τα νερά είναι πολύ καθαρά, με το φως σκίασης και σκούρο μπλε χρώμα. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και 
 τα καλύτερα beach bars της Κέρκυρας που  προσφέρουν έντονη διασκέδαση


  

. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top